Cindy

9 jaar heb ik in de rol van uitvaartverzorger nabestaanden mogen helpen met het regelen van de praktische zaken rondom de uitvaart. Mooi werk, waar ik vooral veel voldoening haalde uit het kunnen helpen van de families.

Het levensverhaal van de overledene boeit mij altijd al enorm en met die kennis kon ik nabestaanden adviseren in hun keuzes. De behoefte groeide om daar meer mee te doen, om mensen te helpen het afscheid nog warmer en persoonlijker te maken.

Ik heb de overstap naar woorddienstbegeleider gemaakt en in deze rol heb ik het gevoel dat ik nog meer kan toevoegen. Door het levensverhaal op zo’n manier te brengen dat men al luisterend de overledene weer voor zich ziet, moet lachen om zijn of haar manier van doen, hem de opmerkingen hoort maken die zo typisch voor hem waren.

Tijdens het afscheid geef ik de unieke persoonlijkheid de aandacht die het verdient. Het is zo’n fijne en dankbare taak om families nu op deze manier te mogen bijstaan en een mooie laatste herinnering mee te geven.

Mijn eigen leven is begonnen in Gelderland, maar ik mag mijzelf al heel wat jaren Brabantse noemen. Ik voel me thuis in het mooie en fijne Breda, waar ik samen met mijn man en twee dochters woon.