Jacob

Ik ben in Rotterdam geboren en opgegroeid. Al jong fascineerde mij de haven en zwierf ik langs de Maas. Ik vroeg me af waar al die schepen heen gingen… het varen is er nooit van gekomen, het avontuur van het leven wel.

Met 17 jaar ben ik naar Zwitserland gegaan. Met werken en studeren kon ik daar de Hotelschool doen. Als kelner heb ik mijn eerste mensenkennis opgedaan. Die prachtige periode eindigde doordat ik in dienst moest. Bij de Koninklijke Marine volgde mijn nieuwe avontuur. De saamhorigheid, het klaarstaan en vertrouwen op elkaar, maakte dat ook dit een tijd is waar ik met plezier op terugkijk. In dienst heb ik mijn VWO diploma gehaald en kon ik studeren. Het is rechten geworden op de thuisbasis Rotterdam, naast een parttime baan. Een periode die structuur heeft gebracht in woord en geschrift.

Maar rechten was niet mijn ding, het avontuur lonkte. De 13 jaren die volgden heb ik gewoond, gestudeerd en gewerkt in Engeland en 11 jaar in Duitsland. Ik heb theologie gestudeerd en ben tot priester gewijd. Een periode van heel veel jeugdwerk, ook in de landen achter het ijzeren gordijn. Uiteindelijk bleken hiërarchie en ik niet een goede combi. Toch kijk ik met plezier op die tijd terug. Ik spreek bovendien zeer goed Engels en vloeiend Duits.

Terug in Nederland volgden jaren van commercieel werken als interim manager, mij op het lijf geschreven.

Waarnemen, probleem in kaart brengen en samen met alle medewerkers oplossen.

Toen kwam 17 jaar geleden de vraag of ik op een uitvaart wilde spreken, men had niemand….  Het gaf zoveel voldoening. Alles wat ik in mijn leven had geleerd en ervaren kwam samen.

Het leven is een avontuur, het loopt zoals het loopt. Natuurlijk gaat het mij om een mooie en waardige uitvaart, maar niet alleen dat. Het gaat mij om het levensverhaal. Het “wat” we doen in ons leven is belangrijk, maar het “hoe” we het doen, daar zijn we echt uniek. Het raakt me altijd wanneer bij uitvaarten alleen met feiten een leven in beeld gebracht wordt. Een soort uitgebreide cv of de verhuisberichten. Een leven is zoveel meer.

Met hart en ziel zet ik me in om de kunst van juist dat “meer” voor het voetlicht te brengen en te laten zien hoe rijk ieder leven is.