Karin

Elk mens leeft een verhaal. Daar kwam ik achter in de jaren dat ik tekstschrijver was en mensen interviewde. 

Juist als iemand zei: ‘ik ben maar heel gewoon’, dan was er toch altijd iets wat voor anderen heel bijzonder was. 

Dat ervaar ik ook nu als woorddienstbegeleider: iedereen leeft een verhaal. En net als in mijn tekstschrijftijd houd ik ervan om de puzzelstukjes in elkaar te laten vallen, om het verhaal rond te maken. Zodat je iemand weer echt voor je ziet zoals hij of of zij was. 

Mijn eigen verhaal begint in de Achterhoek, waar ik ben geboren en getogen. Op mijn achttiende was het tijd voor een nieuw avontuur en ging ik studeren, en later ook werken, in Groningen. Om veel mooie ervaringen rijker het noorden weer achter me te laten... en de liefde achterna te reizen naar Utrecht. Daar woon ik nog steeds met mijn man en twee dochters van alweer 11 en 16. Alleen nu niet meer in de stad, maar in een klein dorpje op het mooie platteland waar ik graag ga uitwaaien met de hond.

Het vak van woorddienstbegeleider kwam op mijn pad toen mijn vader overleed in 2017. Toen maakte ik voor het eerst mee hoe waardevol het is als iemand anders je helpt om herinneringen boven te halen, om er samen een mooi geheel van te maken. Sindsdien begeleid ik met heel mijn hart diensten in Utrecht en ver daarbuiten.