Onze Werkwijze

 

Familiegesprek

Wanneer u of uw uitvaartverzorger contact met ons opneemt kijken we wie beschikbaar is op de dag van de uitvaart en naar welke woorddienstbegeleider uw voorkeur uitgaat.

Samen maken we dan een afspraak voor een familiegesprek.
In dat gesprek komt alles samen. We leren u en het leven van de overledene kennen. Samen maken we een mooie, persoonlijke afscheidsdienst in een vorm die bij u past en met de inhoud die u wenst. Door de juiste vragen te stellen en goed te luisteren, leren we uw dierbare kennen en kunnen we díe woorden kiezen, die hem of haar typeren.
We begeleiden u naar de afscheidsdienst toe door de mogelijkheden met u door te nemen. We maken een draaiboek, een levensverhaal en eventueel de gedachtenisprentjes. Waar nodig adviseren we bij de foto- en muziekkeuze. We zorgen ervoor dat alles op tijd op de juiste plaats is, zodat u zich volledig kunt richten op het afscheid zelf.

 

 

 

Voorgesprek

Niet alleen nabestaanden, maar ook uzelf kunt de regie nemen over uw eigen afscheidsdienst. In een voorgesprek kunt u samen met een van ons geheel naar uw eigen wens uw afscheidsdienst inrichten en vormgeven.

Net als bij het familiegesprek maken we een draaiboek en bespreken we de belangrijke elementen en kruispunten in uw leven.

Natuurlijk rijken we ook extra mogelijkheden met betrekking tot muziek en het gebruik van beeldmateriaal aan.

Uw eigen herinneringen en uw eigen woorden zullen de inhoud vormen.

In feite kunt u op deze manier uw nabestaanden nog een keer iets moois geven op die laatste onvermijdelijke dag.

 

 

 

 

Religie

Wij kunnen ook een religieus element in de dienst verzorgen. U kunt daarbij denken aan een evangelielezing, een gebed, het Onze Vader, protestant of een uitzegening, Katholiek met wijwater en zegen. Ook een dienst van woord en gebed is mogelijk.